Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Ouderenzorg

Praktijkondersteuner Ouderenzorg [POH-O]   

 

Door de vergrijzing neemt ook het aantal kwetsbare ouderen toe.  Dit zijn mensen die, meestal door ziekte of aftakeling, steeds meer het vermogen verliezen om zich geestelijk of lichamelijk staande te houden.  Deze kwetsbaarheid wordt vaak nog extra versterkt  doordat ouderen langer zelfstandig blijven wonen. Deze groep mensen leiden vaak aan verschillende aandoeningen tegelijk, gebruiken vaak veel medicatie die vaak door meerdere artsen (huisarts, specialist) zijn voorgeschreven en rond de zorg van deze groep mensen zijn vaak veel verschillende hulpverleners of instanties betrokken. Goede onderlinge afstemming is daarbij erg belangrijk.

De praktijkondersteuner ouderenzorg heeft een aparte opleiding genoten. Samen met de huisarts heeft zij een belangrijke rol bij de zorg voor kwetsbare ouderen. Zij wordt ingezet om complexe problematiek goed in kaart te brengen en om de zorg indien nodig beter te coördineren.

De praktijkondersteuner ouderenzorg ziet mensen van 75 jaar en ouder. Tijdens het contact wordt besproken hoe het met de oudere gaat. Met dit consult willen wij mensen van 75 jaar en ouder helpen om met passende hulp en ondersteuning zo gezond en zelfredzaam mogelijk in de eigen woonomgeving ouder te worden.

Onderwerpen die besproken worden zijn onder andere medicijngebruik, vergeetachtigheid, bewegen, vallen, vervoer, zelfzorg en sociale activiteiten.

 

Contact

Als u een afspraak wilt maken bij de praktijkondersteuner dan kunt u telefonisch contact opnemen met de praktijklijn of een afspraak maken aan de balie. U kunt geen afspraken maken of afzeggen via onderstaand mailadres.

 

Praktijkondersteuner Ouderenzorg

Specialisaties: kwetsbare ouderen.  

Werkdagen: dinsdag

Bij eventuele vragen kunt u mailen naar: poh@denboschoost.nl

U kunt geen afspraken maken of afzeggen via dit mailadres.

 

 

Dhr. J.H. Aussems

Van Broeckhovenlaan 6

5213 HX 's-Hertogenbosch

Telefoon: 073-6133288

Fax: 073-6149059

 

 

Mw. E.Y.J. van den Brand & Mw. E.T. van Lamsweerde

Van Broeckhovenlaan 6
5213 HX 's-Hertogenbosch
Telefoon: 073 - 613 80 41
Fax: 073 - 614 90 59                                                                                                                                

Dhr. J.A.M. Herrings

Van Broeckhovenlaan 6
5213 HX 's-Hertogenbosch
Telefoon: 073 - 613 33 53
Fax: 073 - 614 90 59                                                                                                                                

Contact

Telefoon
 

Huisartsenpraktijk Den Bosch Oost

Van Broeckhovenlaan 6
5213 HX 's-Hertogenbosch
http://www.huisartsenpraktijkdenboschoost.nl
Routebeschrijving >

Zoek e-health toepassingen

Zoek e-health toepassingen