Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

LSP - Medische gegevens uitwisselen

Ziekte, een blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen bij een onbekende arts, een andere apotheek of de huisartsenpost. Dan is het belangrijk dat de zorgverlener snel en makkelijk een samenvatting van uw medische gegevens kan inzien (Deze samenvatting bevat: uw medicatieoverzicht, uw geneesmiddelenintoleranties/-allergieën, uw episodelijst, uw meetwaarden van de laatste 4maanden en de laatste 5 contacten bij uw huisarts). Zo heeft hij snel een goed beeld van uw medische situatie . En zo krijgt u de juiste zorg. Zorgverleners willen daarom graag elektronisch medische gegevens kunnen opvragen. Ook ´s avonds en in het weekend. Zij gebruiken hiervoor een speciaal en beveiligd netwerk: de zorginfrastructuur. Dit netwerk zorgt voor het snel en betrouwbaar uitwisselen van medische gegevens. Voor meer informatie klikt u op: Informatie folder of kijkt u naar het informatieve filmpje van 1,5 minuut


De medische gegevens waar u toestemming voor geeft zijn vanaf 1 januari 2013 beschikbaar voor het LSP. Heeft u in het verleden een reactie gegeven voor bijvoorbeeld het EPD, dan moet u opnieuw uw reactie geven voor het LSP. Alleen de registraties vanaf 1 januari 2013 mogen worden uitgewisseld. Als een zorgverlener uw toestemming (nog) niet heeft gevraagd, dan zijn uw medische gegevens bij deze zorgverlener niet beschikbaar via de zorginfrastructuur.

Geef uw reactie!

Wij mogen uw medische gegevens niet zomaar ter beschikking stellen. Dat kan alleen met uw toestemming. Dit geldt voor alle patiënten van 16 jaar en ouder. Voor kinderen tot 16 jaar moeten de ouders toestemming geven. Uw keuze wordt vastgelegd in ons computersysteem.

U kunt uw mening op meerdere manieren kenbaar maken:

- U gebruikt het Contactformulier om uw keuze digitaal kenbaar te maken aan ons. U moet uw naam, geboortedatum en de naam van uw huisarts vermelden op het formulier.

- De website www.ikgeeftoestemming.nl biedt u de mogelijkheid (om met Digid in te loggen), aan te geven of u wel of geen toestemming wilt geven. Het bericht wordt elektronisch verzonden naar de eigen huisarts en apotheek. Uw zorgverlener wordt vervolgens geïnformeerd en hij registreert uw toestemming in uw dossier. Vanaf dat moment zijn uw gegevens op te vragen via de zorginfrastructuur.

- Het is ook mogelijk om uw voorkeur rechtstreeks kenbaar te maken aan de praktijk. U kunt het mondeling doorgeven (aan de balie of via de telefoon) of schriftelijk via het: Toestemmingsformulier . Dit formulier kunt u uitprinten en afgeven aan de balie bij uw huisarts en uw apotheek.

 

 

Dhr. J.H. Aussems

Van Broeckhovenlaan 6

5213 HX 's-Hertogenbosch

Telefoon: 073-6133288

Fax: 073-6149059

 

 

Mw. E.Y.J. van den Brand & Mw. E.T. van Lamsweerde

Van Broeckhovenlaan 6
5213 HX 's-Hertogenbosch
Telefoon: 073 - 613 80 41
Fax: 073 - 614 90 59                                                                                                                                

Dhr. J.A.M. Herrings

Van Broeckhovenlaan 6
5213 HX 's-Hertogenbosch
Telefoon: 073 - 613 33 53
Fax: 073 - 614 90 59                                                                                                                                

Contact

Telefoon
 

Huisartsenpraktijk Den Bosch Oost

Van Broeckhovenlaan 6
5213 HX 's-Hertogenbosch
http://www.huisartsenpraktijkdenboschoost.nl
Routebeschrijving >

Zoek e-health toepassingen

Zoek e-health toepassingen